Lingon eller mjölon?

Mamma kom hem från jobbet och frågade plötsligt och överraskande om vi skulle ta en sväng till skogen. Jag vart självklart glad och sa ja. Så vi packade in hunden i bilen och for i väg. Tur var väl att vi tog med hink och bärplockare, för väl framme, så fick vi ihop sju liter lingon på en timma. Inte dåligt.
Men undertiden vi stod där och plockade så kunde vi inte komma överens om det var lingon eller mjölon. Så vi bestämde oss för att där mamma plockade var det mjölon och där jag plockade var det lingon. Haha. Nu vet jag vad som väntar imorgon.
 
 
 
 
 
 
Ellinor

Mjuk höstkaka

Det här är alltså resultatet på gårdagens bakning. Kan tala om att den tog slut idag... Så god var den verkligen! Utan lingonsylten skulle det inte alls ha blivit samma sak. Det lite syrliga tillsammans med det söta.
 
 
 
 
 
Mjuk höstkaka
 
3 ägg
2dl socker
1 dl grädde
50g smör
3dl mjöl
1tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2tsk mald ingefära
2tsk kanel
3 msk lingonsylt
 
175 grader i ca 30-40 minuter.
 
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i resterande ingredienser och rör om. Häll upp i en smörad rundform. Ställ i i ugnen.
Servera ev. med grädde och lingonsylt.
 
 
Lycka till!
 
Ellinor

Godsaker på gång

Här sitter jag invirad i en filt, med levande ljus och en kopp varmt te i handen framför en romanskomedi från 2005. Höstkänslan är på topp! Temat i filmen fick mig att bli så där riktigt sugen på att baka något. Någonting jag kopplar ihop med hösten. Jazzen flödar ut ur högtalarna, och jag är på gång. Här kommer ett litet tjuvkik på vad som komma skall.
 
 
 
 
 
Ellinor