Jättecookie med nutella

Har snöat in lite på det här med cookies. Det är lätt att göra, går att variera ganska mycket och framför allt väldigt gott. Jag hittade denna goda kaka på Fridas bakblogg.  Men som vanligt så har jag gått efter eget huvud och ändrat lite så det passar mig. Tänk på att inte ha allt för mycket nutella om du är lite känslig för sött. Jag vill ha ca 0,5 cm lager. Annars går det nästan inte att äta för att det blir för sött. 
 
 
 
 
175grader i 25min.
 
Jättecookie med nutella
 
200g smör
0.5dl socker
1,5dl farinsocker
1krm vaniljpulver
2 ägg
4,5dl spannmålsfritt mjöl
1tsk bakpulver
0.5tsk bikarbonat
1krm salt
ca 150g hackad mörk choklad
 
Nutella
 
 
Börja med att sätta igång ugnen. Smöra och bra en rundform. Kör smöret i micron i några sekunder så att det mjuknar ordentligt, Blanda i sockret och sen ett ägg i taget. Häll i resten av ingredienserna förutom nutellan. 
Ta hälften av kaksmeten och bred ut den i formen. Smeta ut så mycket nutella som är lagom för dig på kaksmeten i formen. Häll i resten av kaksmeten uppe på nutellan och bred ut med en slickepott. Det kan vara lite trixigt. Kör sedan i mitten av ugnen i max 25 minuter om du vill ha den kladdig.
Servera gärna med grädde för att bryta av det söta.
 
 
 
 
 
Lycka till!

 
 
 
 
Ellinor
 

Morotskaka i långpanna

Efter att inte ha skrivit något på nästan exakt ett år så kände jag att det var dags att ta upp det igen. Jag har saknat det, men haft för mycket annat runt mig och i huvudet för att göra det. Men i brist på jobb för tillfället så tänkte jag börja igen. 
 
 
 
 
 
 
 
Så det jag börjar med är att lägga ut ett recept på något som ligger mig varmt om hjärtat. Morotskaka. Jag tror inte att jag känner någon som inte tycker om det. Man kan ju till och med intala sig själv att det är lite nyttigt om man vill, med tanke på att det är massor av morötter i!
En nyhet är också att jag bara bakar på spannmålsfritt mjöl nu mera. Min mage mår mycket bättre, jag mår mycket bättre. 
Jag snålar också in på sockret när jag bakar. Även om det bara är en halv deciliter som dras ned på ibland så är det bättre än ingenting.
 
Ugn 175 grader. Ca 30 - 40 min. 
 
Morotskaka
 
150g smör
2,5 dl socker
3 ägg
3dl spannmålsfritt mjöl
1krm vaniljpulver
1 tks bakpulver
1tks bikarbonat
2-3 tks kanel (smaksak)
1 tks ingefära
1 krm salt
5 dl rivna morötter
 
Frosting
2-3 paket med philadelphiaost 200g
1-2 dl Florsocker ( också en smaksak)
 
Kakan.
Börja med att smälta smöret lite lätt i micron. Bara så det blir mjukt. Vispa ihop med sockret. Häll i ett ägg i taget och vispa väl. I med dom torra ingredienserna och blanda innan morätterna åker i. Vänd ner dom ordelntligt så det kommer ut jämnt i smeten. Häll ut i en smörad och bröad långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 30 - 40 minuter. Tiden beror på ugnen. 
 
Frostingen.
Medan du väntar så blandar du philadelphian och florsockret i en bunke och ställer åt sidan. Vänta med att bre på smeten till kakan har svalnat. Annars rinner det åt alla håll och kanter. 
 
 
 
 
 
 
 
Ellinor