Moussetårta med smak av lingon

Här kommer ett recept på en riktigt god tårta som är värd att testa. Och nu i lingontider så är det alldeles utmärkt att göra den. Jag använder självklart ekologiska ingredienser så långt det bara går!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lingon moussetårta
 
Botten:
2-3dl Havregryn (Beroende på hur mycket botten du vill ha)
50-75g Smör
1 rejäl msk Honung
2tks Kanel
1tks Mald ingefära
 
Mousse:
2dl Lingonsylt
5-6 Gelatinblad (Beroende på hur fast du vill ha den)
4dl Grädde
 
Geléöverdrag:
3dl Lingonsaft
5 Gelatinblad
 
Klä en rundform med bakplåtspapper. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Tänk på att lägga gelatinen till moussen i en skål och gelatinen till geléöverdraget i en annan.
Lägg smör och honung i en stekpanna och låt smälta innan du häller i havregrynen. Stek till en gyllene färg och ta pannan från värmen. Ha i kanelen och ingefäran och rör om. Häll sen i så mycket som du vill ha som botten i rundformen och platta till lite.
 
Mixa sylten och häll i en kastrull som du värmer upp. Lägg i gelatinen så dom får smälta och låt svalna.
Vispa undertiden grädden och blanda sen försiktigt med lingonsmeten. Häll i rundformen och se till att det blir ett jämt lager. Ställ in i kylskåpet.
 
Värm saften och lägg i gelatinen. Låt svalna och häll sedan över moussen. Ställ in i kylskåpet minst en halvtimme till.
 
 
 
Lycka till!
 
Ellinor

Kommentera här: