Saffransfudge

Nu är det faktiskt tillåtet att ta fram smaksättaren saffran. Det är en smak och inte minst lukt, som man förknippar med juletider. Just här i Sverige i alla fall så används den mest runt jul. I andra länder används den i vardagen i maträtter vilket är helt fel för oss då vi använder det till söta saker och inte salt.
Jag var väldigt skeptisk till den här fudgen för att jag inte fick ihop smakerna i munnen. Men tro det eller ej! Smaken vart gudomlig!
 
 
 
Ingredienser:
2 1/2dl Grädde
2dl Socker
2msk Glykos
1/4dl Sirap
150g Vit Choklad
1 Paket Saffran
2msk Smör
 
 
Hacka chokladen. Blanda saffran med 1msk socker. Koka upp grädde, socker, glykos och sirap till ca 120 grader. Häll i resterande ingredienser och rör till en blank smet. Häll upp i en klädd form ca 16*20 och låt svalna i rumstemperatur.
Lycka till!
 
 
 
 
Ellinor
1 a n n i k a:

skriven

Gott!

Svar: Mycket gott! :)
Ellinor (Ella) Netsö

Kommentera här: