Hur förädlar ni er skörd?

Igår så var jag och min mor duktiga och tog upp en fjärdedel av morötterna för att förädla dom. I år ska vi pröva med att lägga dom i sand och sedan ställa ner dom i jordkällaren. Vi har efter mycket läsning kommit fram till att det vore få dom att hålla så länge som möjligt. Nu får vi bara vänta och hoppas på det bästa! Vi har också förvällt en del och slängt i frysen, så man lätt kan ta fram och använda i maten.
Med tanke på att mor min inte har mått så bra dom senaste dagarna så fick vi ta det lugnt och hon fick pyssla lite mellan vilan. Där har vi någon som inte kan sitta still fast hon mår skit! Vi plockade även in tredje omgången med ringblommor för torkning.
 
Jag gjorde lite mer svart vinbärssaft av dom sista bären på buskarna! Tänk vad gott det är! Jag kan inte dricka köpt saft längre. Det går verkligen inte. Det är fruktansvärt sött och smakar konstgjort. Nej, här är det riktiga grejer som gäller! Tyvärr vart det ingen svart vinbärsgelé i år, men kanske att det blir lite röd vinbärsgelé!
 
Nu ska jag ta och sova för att få den sömn jag behöver innan klockan ringen halv sex imorgon. God natt!
 
 
 
 
Finns inge bättre än hemgjord saft
 
 
Ellinor

Krock i inredningen

Jag har så svårt för att bestämma mig för hur jag vill att det ska se ut i mitt hem. Vitt och ljust i övrigt ska det absolut vara, men sen har jag svårt för att komma fram till hur resten ska se ut och vilken färg det ska ha. I vardagsrummet har jag till exempel både svart, vitt, pärlemo, brunt och trä. En salig blandning.
Samtidigt vill jag också göra iordning trapphuset och övervåningen så att jag kan börja inreda och leva där med. Det målet ligger några tusen kronor bort. Men den dagen kommer också!
 
 
 
 
 
Ellinor

Lite regnskurar

Igår så fyllde min andra syster 19 år. Det firade vi med mat och god fika. Jag stod hela dagen och pysslade med det för att få det bra. Mamma och jag gick först ut i frysen för att hämta in lite kött från eget djur och från en eko gård vi köper kött ifrån i närheten. Sedan gick vi ut i landet och plockade in både det ena och det andra. Vi kom fram till att den här middagen, betalade vi bara för smöret till persiljesmöret och saltet i vårat hemgjorda örtsalt. Såna middagar älskar jag!
Till efterrätt så blev det dumlecookies, både vanliga och glutenfria som jag gjorde på mandelmjöl istället för vetemjöl. Så klart blev det också en slags kladdkaka med hallonmousse på, som också var glutenfri. Kan säga att det var supergott med den där lite nötiga smaken som mandeln ger.
 
Under dagen kom det in lite moln då och då som inte såg allt för vänliga ut. Jag gick så klart ut och fotade, men är inte riktigt nöjd med bilderna eftersom att molnen ser så mycket ljusare ut på bild än vad dom var i verkligheten.
 
 
 
 
Ellinor