En dag i Uppsala

Nu är vi äntligen hemkomna från Uppsala. Vi började med att hälsa på farmor. Där satt vi en bra stund och pratade om hur det är nu för tiden. Hon vart jätteglad för det jag tog med till henne också.
Efteråt så åkte vi till IKEA och handlade in lite ljus och nödvändigheter till julbaket. Vi hittade ett par ljus som luktade jättegott och passar perfekt till hösten. Inne på OCAY så hittade jag precis vad jag letade efter! Det var till min lycka 30% rabatt på dom med! Ni vet såna här söta små presentpåsar i vanlig pappersfärg. Jag tog två olika storlekar och snodde även med mig ett par vita. Hampasnöre låg också på listan. Först hittade jag ett grovt på rean, men tog det tynnre som kommer vara mycket lättare att arbeta med. Så nu är jag mer än nöjd!
 
 
 
 
 
 
Ellinor

Höst i skogen

Tog två snabba kort igår på ljungen som står ute i skogen och insåg sedan att dom vart riktigt bra! Eller i alla fall tillräckligt bra för att lägga ut på bloggen. Jag testade att fixa dom lite, men nöjde mig till sist med att ta dom som dom var.
 
Alldeles strax så ska vi ta och hoppa in i bilen för att ta oss in till stan (Uppsala). Där ska vi hälsa på min älskade farmor som jag tyvärr inte kommer till oftare. Jag har även en liten present med till henne! Hon ska få citronkola, blåbärssylt, lingonsylt och rabarbermarmelad som självklart är hemgjort alltihop! Inget svagt kladd från butiken här inte! Det ska vara äkta vara.
 
 
 
 
Ellinor

Ut i lingonskogen

Var som sagt ut med Anette, min extramamma, i skogen idag. Dom stunderna är så otroligt mysiga. Att sitta och plocka in mat på det där viset och småprata lite om livets gång. Dom stunderna är guld värda.
Vi fick ihop ca 25 liter på ungefär två timmar. Så när jag kommer hem till Hälsingland igen så är det bara att ställa sig och göra lingonsaft. Vi har redan en hel del sylt, så det här blir det bara saft av. Kanske någon burk sylt också... 
 
 
 
 
 
 
Ellinor