Rikedom i vårat hem

God förmiddag!
Just nu är det nästan omöjligt att sluta plocka både bär och svamp. Jag och mamma var ut igår igen för att plocka lingon. Vi kom hem med blåbär och svamp... Så idag ska vi göra ett försök till!
Vi började morgonen med att ta ut hästar, stängsla in nytt åt dom och fixa stallet. Sen tog vi tag i grönsakslandet där vi plockade upp hela årets skörd av palsternackor, rödbetor och lök. Älskar den där känslan av att få plocka upp!
Efter lite lunch som bestod av fyllda paprikor så åkte vi ut i skogen med hunden och fick som sagt ihop nästan tio liter blåbär och lite svamp. Resten av kvällen spenderade vi alltså åt att göra blåbärssylt och rensa svamp till ett glas vin och massor med mysiga ljus tända. Jag fick gjorde också mina mintpraliner som jag tjatat om i några dagrar nu. Choklad och mint gifter sig så fint med varandra!
Idag står lite annat på schemat. Vi ska börja med att fixa stallet, sen ut och elda skräp samtidigt som vi tar upp potatisen från landet. Idag åker nog även kålen in i matkällaren. Efter det ska vi ut i skogen igen och plocka lingon! 
 
 
 
 
 
 
Ellinor

Kommentera här: